LeoLeo Preusting (61)

Heeft zojuist een 6-jarig dienstverband bij De Gelderlander en Wegener Media achter de rug. Daar beheerde hij de portefeuille PR & Sponsoring en was in die hoedanigheid nauw betrokken bij kleine en vooral grote evenementen in het Gelderse. Van het Fruitcorso in Tiel tot Huntenpop in Ulft en van de Airborne Wandeltocht tot de Zevenheuvelenloop. En de Vierdaagse(feesten) natuurlijk.

Voorheen was Leo al twaalf jaar lang actief als zelfstandig ondernemer onder de naam Preusting Pers en bekleedde hij leidinggevende functies bij de Gelderlander Weekbladpers (chef-redacteur) en bij Jansen Pers (hoofdredacteur).

Maar het bloed kruipt kennelijk toch waar het niet gaan kan, want Leo is zojuist weer een zelfstandigenbestaan begonnen met zijn eigen bedrijf Lang Leve de Wijn en - samen met vennoot Pieter Tromp The Blues Nijmegen.

Op je 61e nog voor jezelf beginnen? 'Waarom niet?', aldus Leo. 'Ik ben niet de persoon die achterover gaat leunen, maar heb juist weer een drive en energie om er vol tegenaan te gaan.'

Leo is getrouwd met Maria de Haas, heeft geen kinderen, woont sinds afgelopen voorjaar weer in Nederland (Groesbeek) na een 14-jarig verblijf in het grensdorpje Zyfflich in Duitsland (bij Nijmegen) en houdt van koken, wijnen, wandelen, skiën, zwemmen en reizen.