The Blues Nijmegen: voor gezellige bluesfeestjes

Vanmiddag zijn vriend en nu ook compagnon Pieter Tromp en ik naar Arnhem getogen alwaar we ten kantore van de Kamer van Koophandel de VOF The Blues Nijmegen hebben ingeschreven. Ons doel is met een zekere regelmaat een bluesfeestje in en om Nijmegen te organiseren, omdat er in deze stad helaas niets meer op dit vlak te doen is. Verschillende mensen hebben verschillende pogingen ondernomen, maar die zijn om ook al weer verschillende redenen mislukt. Alleen Blues-in-Zyfflich blijft het vooralsnog goed doen in de regio, maar de stad zelf laat het helemaal afweten. Maar met The Blues Nijmegen is The Blues weer back in town!

Lindenberg Blues

Ons eerste wapenfeit is een bluesfeestje op zaterdag 22 november in De Lindenberg, het Huis van de Kunsten in hartje stad Nijmegen. Onder de naam Lindenberg Blues komen drie bands op het podium van de grote theaterzaal van de Lindenberg waar plaats is voor maximaal vijfhonderd personen. We beginnen met de regionale, zevenmans band Red White and Blues uit Middelaar, daarna treedt mondharmonicavirtuoos Robbie Rosendaal op met zijn Rosedale Blues Band & Friends en als laatste speelt de nu 71-jarige Amerikaan Boo Boo Davis het dak eraf.

Kaarten kosten in de voorverkoop slechts € 12,50 en aan de avondkassa € 15,00. Er is ook een beperkt aantal VIP-kaarten te koop á € 30,00, die geven recht op een gegarandeerde zitplaats met fraai zicht op het podium en je krijgt bediening aan tafel. Overigens begint de kaartverkoop pas in oktober, als ook de website van TheBluesNijmegen in de lucht is.

Als deze eerste Lindenberg Blues een succes wordt, volgen er meer van dit soort feestjes.