Nijmegen in Bedrijf bezoekt wijngaard De Colonjes

Woonachtig in Groesbeek woon je tussen de voetbalclubs en de wijngaarden. Maar liefst zes wijnboeren telt dit heuveldorp, allemaal het gevolg van het pionierswerk dat Freek Verhoeven (ooit sportleraar aan de Radboud Universiteit) darrvoor heeft verricht. Hij begon aan het begin van deze eeuw zijn wijnhoeve De Colonjes. Voorzichtig met een paar stokken, maar nu telt deze wijngaard maar liefst dertien hectare!

Maandagavond waren we hier te gast met de relatief nieuwe businessclub Nijmegen-in-Bedrijf en werden we ontvangen in de wijngaard die uitgerekend in deze tijd van het jaar tot volle wasdom komt. Daarna volgde een rondleiding en een wijnproeverij. Freek en zijn compaan Adam presenteerden onder andere vol trots hun Cabernet Blanc en het 'kleintje Colonjes'. Met hapjes erbij van cateraars Food for Thought en Koken met Coenen, werd het sowieso een smakelijke avond. Met natuurlijk ook veel nieuwe, interessante en goede contacten voor Lang Leve de Wijn.

Freek liet me achter de schermen nog wel even zijn allernieuwste wijn zien: zijn 70-jaar-Market-Gardenwijn, een halve liter Wijn uit het landingsgebied Groesbeek. Met een piepklen boekje erbij Izowel in het Engels als in het Nederlands)over de gebeurtenissenen van zeventig jaar geleden. Er zijn maar tweeduizend flessen van beschikbaar en dus is het nu al een gewild item.

market gardenfles lowres