Vandaag wordt het boek gepresenteerd

Meer dan 130 mensen zijn vanmiddag aanwezig bij de officiële presentatie van het boek Kop d'r Veur van Leo Preusting in Nijmegen. Dat gebeurt in het bedrijfsrestaurant van De Gelderlander waar Leo eind 2010 zijn eerste klachten kreeg. De presentatie zelf duurt ongeveer een uur en is een aaneenschakeling van bijzondere elementen met woord, beeld, geluid en muziek.

Leo zelf heet de aanwezigen welkom en geeft daarna het woord direct over aan Pieter de Leeuw die de presentatie letterlijk presenteert. Deze Pieter interviewt vervolgens oncologisch chirurg Dr. J. Bonenkamp, de man die ook Leo (en in 2003 Maria) heeft behandeld. Daarna is er live muziek ('It's such a perfect day') door een vijfmans band. Vervolgens komt Gerda Preusting op het spreekgestoelte als zij vertelt over haar broer Leo, waarbij ze heft aangegeven ook lichtbeeelden te gaan gebruiken. Als Gerda is uitgesproken komt journalist Bas van der Hoeven naar voren. Hij leest zijn column voor over kanker en humor. Als de band vervolgens weer een aangrijpend nummer heeft gespeeld, is het de beurt aan Leo zelf. Hij leest twee fragmenten voor uit het boek en aan het slot wordt het eerste exemplaar van Kop d'r Veur overhandigd aan Dr. J. (Han) Bonenkamp.

De band die tijdens de presentatie en daarna muziek maakt bestaat uit Pieter de Leeuw (toetsen en zang), Gerard de Boer (saxofoon), Menno Pols (bas), Maurice Doppen (slagwerk) en Rob Rosendaal (mondharmonica).

Uiteraard zijn er na afloop drankjes en hapjes en is het boek ter plekke te koop voor € 19,95 en signeert Leo op verzoek. Vanaf dit moment is Kop d'r Veur te koop op deze website en in de boekwinkels Polare (Nijmegen) en Primera (Beek-Ubbergen).