April 2014: de grote verhuismaand

Op 1 mei aanstaande verruilen Maria & Leo hun huis in Zyfflich in Duitsland voor een stekkie in Nederland. Na bijna veertien jaar geëmigreerd te zijn geweest, gaat het stel weer terug naar het Nederlandse nest. Dat betekent dat er volop activiteiten zijn om te gaan verhuizen. En wie het huis kent van Maria & Leo, snapt dat het om veel, heel veel activiteiten gaat.

"Er komt een heel leven aan me voorbij", verzuchtte Leo deze week. Vooral de papieren winkel in combinatie met het bewaarvirus van hem, zorgde nu voor een grootscheepse opruiming. De oud-papierbak van henzelf, maar ook die van de buren, staan helemaal gevuld aan de straat. En de Hauströdel van afgelopen zondag ruimde ook flink op. Veel overige artikelen gaan tenslotte naar tweedehandswarenhuis Habbekrats in Nijmegen.

En dan nu verhuizen, voorlopig naar een tijdelijke recreatiewoning in Groesbeek. Morgen gaan de rivierkiezels uit de tuin er naar toe voor een nieuw leven in Groesbeek en aanstaande woensdagavond worden de grote stukken verhuisd. Al het andere spul gaat in dozen en worden dagelijks per auto naar het heuveldorp vervoerd.

Als deze verhuizing achter de rug is, gaan Maria & Leo rustig bekijken waar ze zich daarna gaan vestigen.