Ongelooflijk mooie reacties op Kop d'r Veur

Ondertussen hebben vele tientallen mensen het boek Kop d'r Veur gelezen en willen ze me heel graag deelgenoot maken van wat ze er van vinden. Zelf ben je hartstikke onzeker over je eerste eigen werk, maar ik word er bijna verlegen van als ik al die reacties krijg. Lees maar mee:

“Een liefdevol, ontluisterend, hard, cynisch, grappig en ontroerend boek.”

“Hallo Leo, ik heb je boek vandaag in één adem uitgelezen. Het is tijdens het lezen net of ik bij jullie aan de keukentafel zit te luisteren naar jullie verhaal. Een heel echt en eerlijk verhaal waarbij ik af en toe natte ogen krijg of moet glimlachen. Ik verlang naar boek twee, want er zitten veel meer verhalen in je!!!!"

“Ik ben er zaterdagavond na de presentatie meteen in gaan lezen; zondag kregen we eters, maar toen zij weg waren ben ik meteen weer verder gegaan met lezen. Het is een prachtig boek om te lezen en een openbaring met betrekking tot slokdarmkanker. De wijze waarop je alles beschrijft en de sfeer die je weergeeft, geeft mij het gevoel dat ik er bij ben en over jouw schouder meekijk. Een perfecte toon; knap geschreven en heel begrijpelijk voor ons leken. Daarnaast is het ook schokkend en realiseer ik me nog meer dan tevoren wat die ziekte allemaal teweeg heeft gebracht bij jullie. Als je zo alles achter elkaar leest is het erg heftig. Fantastisch hoe jullie dat samen doorstaan hebben.”

Wij hebben met z’n tweeën jouw boek in één keer uitgelezen. Dat betekent dat wij Kop d'r Veur niet weg konden leggen tot het uit was. Het leest geweldig! Vanaf het begin werden wij meegenomen in jouw achtbaan van gebeurtenissen, gevoel, feiten, humor, intermezzo's, zekerheden, onzekerheden en vooral ook doorzettingsvermogen. Prachtig! We rekenen erop dat het lukt heel veel lezers deelgenoot te maken van jouw ervaringen en gevoelens.

“Boek uit! Mooooooi…!”

“Als rasechte Achterhoekse ken ik de uitdrukking niet, maar het nuchtere gevoel dat daarbij hoort wel. En wat een fijne relatie hebben jullie… Complimenten voor Leo. Eerlijk, nuchter en met humor geschreven.”

“Gisteren in de trein begonnen in jouw boek. En meteen dezelfde dag uitgelezen. Wow, wat een bijzonder boek. Heel confronterend (het is toch allemaal heftig), soms ook beangstigend (ik voel zelf toch niks?), met ontwapende humor (op de juiste plekken) en vooral een echt inkijkje in jouw periode met deze nare ziekte. Waarin duidelijk wordt hoe krachtig jullie geweest zijn. De impact die het op jou en jouw directe omgeving heeft gehad, wordt door het boek pas echt duidelijk gemaakt.”

“Ik kan het boek niet wegleggen. Op dit moment zit ik gewoon in jullie leven van alweer een hele poos geleden. Zoals Leo alles omschrijft… het is alsof ik erbij ben! Ik ga nu snel verder lezen!”

“Vrijdagavond aan het boek begonnen en zondagmorgen uitgelezen. Ben er de hele tijd mee bezig. Het geeft me kracht, ga er voor in dit leven. Kop d'r veur blijft me bij. Voor mij ben je een geweldige bijzondere man.”

“Ik heb het boek eigenlijk in één adem uitgelezen. Het leets als een thriller, terwijl ik het hoofdpersonage ken en de afloop, een happy end, ook. In gedachten zag ik letterlijk en figuurlijk de weg die jullie aflegden. Geweldig dat je het boek hebt opgedragen aan Maria.”

"Ik ben zondagmorgen begonnen met lezen, nu is het uit. Bijna in één adem door dus! Prachtig! Prettige stijl, goed leesbaar en vol met jouw waarnemingen en humorvolle relativeringen."

“Allereerst wil ik zeggen dat je een geweldige schrijver bent. Je boek voelt vanaf bladzijde 1 zó vertrouwd dat het lijkt alsof ik al heel veel van je gelezen heb. Komt natuurlijk ook omdat ik hetzelfde heb meegemaakt. Alleen heb ik heel veel verdrongen tijdens die zware periode en nu komt dat allemaal weer terug. Als ik jouw naam verander in die van mij dan is alles exact hetzelfde. Natuurlijk moest ik huilen maar ik snotter niet de hele tijd hoor. Want je schrijft het heel humoristisch waardoor ik ook al heel wat keren heb gelachen.”

"Vanmiddag zat ie in de bus en ik heb 'm vervolgens in één ruk uitgelezen. Wat een indrukwekkend en indringend verhaal! Kwetsbaar en tegelijkertijd heel krachtig!

"Het is een prachtig boek om te lezen en een openbaring met betrekking tot slokdarmkanker. De wijze waarop je alles beschrijft en de sfeer die je weergeeft, geeft mij het gevoel dat ik er bij ben en over jouw schouder meekijk. Een perfecte toon, knap geschreven en heel begrijpelijk voor ons leken. Daarnaast is het ook schokkend en realiseer ik me nog meer dan tevoren wat die ziekte allemaal teweeg heeft gebracht bij jullie. Als je zo alles achter elkaar leest is het erg heftig."

"Ik bewonder je wederom hoe jij en Maria dit alles hebben doorstaan! We lazen de mails, stuurden kaartjes en mails, maar hebben natuurlijk nooit écht door gehad hoe jullie door die hel zijn gegaan."

"Mijn dochter heeft het gisteren helemaal uitgelezen!"

"Vandaag je boek in één ruk uitgelezen!!"

"Heb het niet helemaal droog gehouden, ben heel erg onder de indruk. Wat hebben jullie het zwaar gehad."

"Ik heb nu nog meer respect voor jou en Maria. Ik ben ervan overtuigd dat je met dit boek heel veel mensen een hart onder de riem kunt steken!! Ik heb me voorgenomen: mocht ik onverhoopt ernstig ziek worden dan wil ik er zo instaan als jij (en Maria)!!"