Elzasproeverij voor honderd ondernemers

Hoewel Lang Leve de Wijn pas op 1 november van start gaat met een Open Huis, heb ik vandaag een Elzasproeverij mogen houden voor de ongeveer honderd ondernemers die met hun bedrijf lid zijn van de businessclub Golfclub Rijk van Nijmegen. De dames en heren werden na hun 18 holes welkom geheten in het clubhuis met een glaasje Crémant d´Alsace. Daarna heb ik ze wat verteld over de Elzas, de topografie, het toerisme, het klimaat en uiteraard de wijnbouw met bijbehorende wijnen.

Vervolgens ging het gezelschap aan tafel en daarbij werden uitsluitend Elzaswijnen van Lang Leve de Wijn geschonken. Bij de borrel en de Tarte Flambée werd dat een mooie biologische Pinot Blanc, bij de zuurkoolschotel (met Eisbein) uiteraard een Riesling en tenslotte bij het runderstoofpotje een Pinot Noir. Toen er ook nog een dessert op tafel kwam, kon de Gewurztraminer niet ontbreken.

Ik heb veel lovende woorden mogen ontvangen over de voortreffelijke wijnen die vanavond zijn geschonken, allemaal afkomstig van kleine, biologisch werkende wijnboeren. Op zondag 9 november hou ik in Nijmegen Lang Leve de Elzas, daar kun jij ook bij zijn. Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie Of kijk op de website die ca. 25 oktober online gaat!