Verrukkelijke wijnen komen uit de Beaujolais

Ieder jaar is het weer hetzelfde liedje. Op de derde donderdag van november mag de nieuwe Beaujolaiswijn worden verkocht, gemaakt van druiven die nog maar twee maanden eerder werden geoogst. En dan komen de kenners met hun bevooroordeelde mening, want: wijn die nog zo jong is, kan niet lekker zijn. En dus krijgt de Beaujolais Primeur altijd weer negatieve kritieken. En neemt in haar kielzog de hele streek mee.

En dat terwijl dit prachtige heuvelachtige gebied in het midden van Oost-Frankrijk op wijngebied heel veel moois te bieden heeft, onder andere de tien Cru's van de Beaujolais. Daarom ben ik in september zes dagen naar de Beaujolais geweest en heb daar wijnboeren bezocht, wandeltochten gemaakt door de wijnvelden en verschillende proeverijen meegemaakt en verschillende overnachtingsadresjes ervaren.

Op donderdag 20 november kunt u een Beaujolais-proeverij meemaken onder het motto Lang Leve de Beaujolais. Met hapjes, muziek en filmpjes, maar vooral met de wijnen uiteraard. Klik HIER voor alle verdere informatie.